Köksposters

ett kök utan köksposters

Ett annat namn för tavla är som bekant poster. När vi började bygga Kökstavlor.se så insåg vi väldigt snabbt att det finns en hel del som söker efter köksposters. Vi anser att detta är i princip samma sak (vi kunde alltså egentligen hetat köksposters.se).

 

Vi vill ändå skriva en hel del om just posters till kök. Det är som vi tidigare nämnt oerhört trendigt att utgå från köket när man inreder eller renoverar hemma. Köket är en del där vi alla hamnar till slut, oavsett om det är för att vi blir hungriga eller för att alla roliga på en fest hänger i köket (hur kommer det sig!?)

 

Kök ter sig oerhört olika när det gäller design, men ändå så är grunden väldigt lik. Kyl, spis, fläkt och micro kan nog tänkas ingå i dom flesta moderna köken idag. Skåp och hyllor är dock något som har förändrats med åren genom olika trender.

 

Ett tag skulle det vara fullbelamrat med skåp och funktionellt med förvarings-tänk in i minsta detalj. Nu är det snarare mer öppet som gäller. När det gäller öppna hyllor kommer även kravet på att ha fina köksprylar på display.

 

Det gäller också att inreda dina väggar med stil! Därför vill vi lista våra favoriter när det kommer till posters och ditt kök!

 

Köksposters kan se väldigt olika ut men får gärna innehålla något som har med mat att göra. Det kan ju inspiration till härlig matlagning!

designtorgets kökstavlor
5/5
bondeco logo inredning
5/5
confident living logo
4/5
4/5
kitchen time shop
4/5
fyrklovern logo
4/5
4/5

Dekorera köket med posters

 

När man dekorerar sitt kök för att ge det en friskare och finare syn för ögat kan man lätt börja tänka på att köpa tavlor till köket. Men det är inte det enda alternativet som finns utan det finns flertal alternativ och en av dem är poster till köket.

 

Dom är perfekta för personer som letar efter en mer minimalistisk och modern stil till sitt kök eller för de som gärna vill skapa en egen dekoration till väggarna i köket.

 

Posters till köket kan verka som en slappare form av dekoration men det behöver den inte vara. Med den rätta ramen till postern och den matchande stilen till köket kan du enkelt göra ditt kök mer elegant med endast en poster. Posters till köket passar bra till alla sorters kök, om du har ett kök med mer vitt tema eller svart är minimalistiskt posters den rätta för dig.

 

Minimalistiskt posters kan bestå av fina citat och enkla målningar ofta med ett svart-vitt tema till sig.

Du kan även sätta upp posters med en fin text stil och ditt favoritrecept som exempel. För de med färgglada kök kan man inreda sitt kök med mer färgglada posters såsom den klassiska målningen av en fruktskål.

 

Du kan även göra dina egna posters med hjälp av olika tjänster som erbjuder det och göra kollage med blandningar av dina favoritbilder som du tycker skulle passa in i ditt kök.

 

När man inreder sitt kök är det alltid viktigt att matcha dekor med färgtemat i köket för att ge en sammanställd och komplett syn. Om man väljer att lägga till väggdekorer så som tavlor eller köksposters vill man att det ska passa med den stil man går efter i resten av köket.

 

Posters gör det enkelt att inreda köket då de flesta är mer enkla och går efter en eller två färger. Posters är även väldigt budgetvänliga då de är lätta att göra och kan fortfarande se professionella och fina ut.

 

Därav är posters i köket perfekt för dig som inte vill spendera för mycket pengar på dekorer i köket. En poster kan kosta mellan 100-400 kr, alltså majoriteten av tiden ligger de på ett pris under 1000 kr olikt tavlor. Det här ger dig även möjligheten att införskaffa flertal posters och dekorera ditt kök ytterligare.

 


Inspiration till köksposters

Inspiration till köksposters är väldigt enkelt att hitta, det kan vara en fin tavla du har sett men du inte har råd med att införskaffa den i formatet av en tavla. Istället kan du då göra den till en poster med hjälp av olika services online och välja ut en fin ram för att dekorera köket. För det mesta märker man inte skillnaden mellan de två och är en perfekt lösning för dig med en liten budget.

 

Om du letar efter inspiration till ditt kök och hur du kan förbättra utseendet och känslan av det kan du enkelt hitta förslag på posters till köket online.

 

För det mesta finns det på plattformar såsom Pinterest som har ett stort utbud av inspirerande dekorationer och även då posters till köket.

 

För det mesta går det även att printa ut de här motiven av poster till köket och göra en professionell och hållbar poster av det motiv du älskar. Det är en enkel, inspirerande och effektiv platform.

 

Olika former och typer av posters

 

När man väljer vilken poster man vill dekorera sitt kök med finns det flertal alternativ gällande stil, motiv och färgtema till köket. Det finns även flertal olika former av posters, men vilka är de olika formerna och stilarna?

 

Format

 

Posterformat är hur postern ser ut i sig gällande kvalitet, storlek och hållbarhet. Vilka format kan man då välja mellan och hur bra håller dem?

 

Rullposters

 

Den vanligaste formen av posters är rullposters som man ofta får i en förpackning av ett rör ihoprullad, dem får man ofta när man beställer exempelvis band posters. Rull posters är oftast printade i A0 format och är det mest tilltalande sättet att göra en poster. Den här formen av posters kan vara lite dyrare då de är dyra att göra. Rull posters är även av bättre kvalitet och mer hållbara speciellt om man ramar in dem.

 

Modul-posters

 

En modul-poster består av olika enskilda sidor i A3 eller A4 format och uppsatta med hjälp av fast-nålning på en vägg. Den här formen av posters är lätta att transportera och skapa och kräver välstrukturerade texter eller bilder. Dock är modul-posters inte lika vanligt längre då de kan ses som oprofessionella och har även inte den bästa kvaliteten.

 

Digitala posters

 

 

Digitala posters är mer speciella än de andra formerna som har nämnts då de är visade på en projektor istället för i printat format. Tyvärr kan det bli lite omständigt att konstant ha på en projektor för att visa upp den konst man vill dekorera sitt kök med. Dock är de väldigt hållbara då de inte direkt kan förstöras.

 

Posterstilar

 

När det sedan kommer till stilen och personligheten av en poster finns det flertal olika former, några exempel på det är:

 

Retro och färgglada posters:

Retro stilen är väldigt populär idag med vintage trenden och därav har man börjat göra flertal dekorationer såsom posters till köket med retro stil. Den här stilen är perfekt för de som gillar mer färgglada toner och har ett färgglatt tema i sitt kök. De kan ge en extra vintage känsla till ditt kök och du kan därav lättare uttrycka din stil.

 

Simpla posters:

Mer enkla posters i köket kan ge en mer minimalistisk känsla till ditt kök och passar bra för de med ett svart-vitt tema till köket. Simplistiska posters är ofta svartvita i sig eller innehåller lite färg med ett tema och en mindre målning.

 

Bandposters och personliga posters

 

Man kan även välja att dekorera sitt kök med band posters eller med posters som har en personlig mening till sig. Band posters kan ge gästerna en överblick till ens musik och passar de som har en stor passion för musik eller ett specifikt band. Personliga posters såsom ens favorit maträtt eller liknande kan ge ditt kök en mer personlig touch till sig och göra det mer hemtrevligt och tilltalande för gäster.