Inspiration kök

inspiration till kök

Vi alla har någon form av sociala medier såsom twitter, instagram eller pinterest.

 

Där vi dagligen ser flertal bilder upplagda av influencers och andra kända personer eller även vänner. Många av de här bilderna kan vara så kallade “inspo” bilder som läggs upp för att visa andra den snygga atmosfären runt omkring en.

 

De här bilderna kan även ge en inspiration eller en idé för hur man själv skulle vilja inreda eller dekorera sina rum såsom köket.

 

Hur kan man då enkelt hitta inspiration och vad kan man göra med den inspirationen man får?

Olika former av inspiration

 

Man kan hitta inspiration till köket på flertal sätt och i olika former till exempel sociala medier eller, en resa till Ikea eller en visit hos en vän.

 

Man kan även lätt googla upp inspiration och få en överblick av flertal kök som ger inspiration. Alltså är det extremt enkelt att finna inspiration till hur man vill dekorera sitt kök om man sitter fast och inte vet hur eller vad man vill göra.

Var man kan hitta inspiration

Som tidigare nämn går det att hitta inspiration lite var som men den mest populära platsen många finner inspiration är hemsidan/appen Pinterest.

 

På Pinterest kan man göra lite vad som helst som involverar bilder. Man kan ladda upp fina bilder och dela med andra därpå som sedan kan “pin” den bilden till sin anslagstavla så fler kan se. På så sätt kan ens bilder spridas och bli väldigt populära och igenkända.

 

Många går in på Pinterest för att hitta inspiration till klädstilar, tatueringar eller heminredning med mer. På Pinterest finns alla former av inspiration och därav är det en perfekt plattform att hitta inspiration till köket när man ska dekorera eller renovera köket.

 

Man kan även hitta inspiration på instagram eller facebook, oftast från andra kändisar då det är populärt att lägga bilder på sig själv medan man lagar mat i köket eller liknande. Du kan även finna inspiration på besök hos en vän som har ett riktigt fint kök och enkelt gå efter det.

Inspiration kök och personlighet

När man har hittat den inspirationen för sitt kök man söker efter och funnit en fin bild som matchar hur man själv vill ha det är det viktigt att tänka på att man inte vill ha exakt samma kök som den på bilden. Det må vara riktigt fint och varför skulle man då inte vilja kopiera det?

 

Jo, om man kopierar någon annans kök exakt kan det hända att köket inte känns lika personlighet. Det finns något som saknas och det är din egna beröring av köket, inget i det visar helt att det är ditt och du som kommit på det.

 

Det här kan man enkelt fixa genom att antingen ändra färgtema men utgå från samma upplägg av köket. Eller så kan du lägga till egna dekorationer såsom en anna sorts hylla än den på bilden eller andra tavlor som visar din personlighet.

 

På så sätt blir köket mer personligt och hemtrevligt för dig och dina gäster kommer lätt se att köket passar dig perfekt.

Viktiga faktorer som gör ditt kök inspirerande

 

Ett kök är inte bara en plats där man äter mar, såklart är det en stor del av det. Men det kan även vara där man arbetar eller där ens barn gör sina läxor.

 

Det är här du placerar dina gäster under middagar eller fika och ett kök är då inte längre bara ett rum.

 

Det är där man samlas med nära och kära för att ta del av sällskapet och där du finner inspiration för arbetet och mer. Vad är då de viktiga faktorer som gör ditt kök så fint och inspirerande som möjligt?

Belysning

 

Belysning är en viktig aspekt för att få ett inspirerande kök och praktiskt kök, speciellt vid arbetsytan. Belysning är inte endast praktiskt men även estetiskt, bra belysning kan göra köket det perfekta stället att ta bilder med släkt och vänner eller bara för att sitta och ha en mysig kväll.

 

Det finns flertal olika former av belysning såsom LED lights, belysningen kan göra eller förstöra ditt kök. Välj därför noga den rätta belysningen både för utseendet till köket och för att kunna arbeta på det du vill.

 

Dekoration

 

Dekorationer är en stor del av kökets estetiska syn, har du ett kök med rosa toner eller färgtema? Varför inte även lägga till lite tavlor med rosa inslag. Eller om du har ett kök med svartvitt tema, då kan du göra det ännu mer stilrent med hjälp av några svart-vita inspirerande tavlor.

 

Detsamma fungerar för hyllor, krukor med mer. Dekorationer är en viktig del av hur ditt kök ser ut och med hjälp av dem kan du göra ditt kök mer personligt och inspirerande.

 

Köksön och vitvaror

 

Om du renoverar ditt kök och letar efter ett specifikt färgtema eller material du vill hålla dig till är det även viktigt att göra detsamma med köksön.

 

Du kanske vill ha en standard arbetsbänk för matlagningen eller varför inte en bardisk också. Köksön är lika viktigt för att skapa ett inspirerande kök som dekorationer är. Vitvaror till köket kan även vara roliga objekt att matcha till köket, till exempel kan du gömma kylen bakom en snickerilucka för att ge den estetiska vyn du vill ha.

 

Möbler och andra tillägg

 

Vill man ha ett mysigt kök, varför inte då gå för en tegelvägg och en hörnsoffa vid matbordet med mörkare belysning. Det kan ge en hemtrevlig och mysig känsla för både dig och dina gäster och göra middag kvällarna mycket roligare och sätta en bra stämning.

 

Eller om du vill ha ett stilrent kök, då kan du inreda det med svarta eller vita bord och stolar till med ljusare belysning. Även möbler har en stor roll i hur det kök ser ut och den känsla man får av det. Man kan även lägga till små roliga funktioner i köket såsom en TV eller en stereo, det blir enklare att hålla i fester eller evenemang med en stereo precis i köket där alla gäster kan ta del av musiken.

 

En TV kan även göra morgonen mysigare, om du gillar att ha något att kolla på medan du äter kan du enkelt sätta på TV:n och behöver inte ta med din laptop ner till köket eller sitta på mobilen hela tiden. På så sätt kan även hela familjen ta del av tittandet.