tips för kökstavlor online

Oscar & Clothilde​​

UTVALD WEBSHOP

Vi har valt ut en av våra absoluta favoriter när det kommer till Kökstavlor online! Oscar & Clothilde är en elegant webbshop som har det mesta för ditt hus och lägenhet i allmänhet, och ditt kök i synnerhet. 

Välj mellan härliga posters och tavlor i flera olika kategorier såsom djur, natur växter och grönt! 

Köket är lungan i ditt hem. Det är där  vi samlas för att laga mat, prata och reflektera över dagens händelser, och där vi bjuder goda vänner på fantastiska middagar. Eller? Köket kan som många vet också bli en plats för oundviklig stress. Disk, ingen lust att laga mat, bananflugor och den obligatoriska tillika oändliga högen med räkningar på köksbordet!

Det finns dock en del knep hur man tacklar allt det jobbiga som är förknippat med köket. Och istället låter allt det trevliga och roliga ta överhand! Vill du läsa om alla våra tips för kökstavlor gör du det via länken.

Vi på Kökstavlor utgår såklart från det vi tycker är det viktigaste i det här ledet; kökets väggar och dess tavlor! Det blir svårare att undvika det tråkiga i köket om dina väggar är kala och sterila. Vi förespråkar färg och form, och så klart, så mycket kökstavlor och posters du klämma in!

Här nedan listar vi fem saker som kan vara värt att tänka på när du ska köpa och dekorera ditt kök med tavlor och posters. 

Fem tips till dig som köper kökstavlor

göra unika tavlor

 

1.Utgå från dig själv 

När du dekorerar och inreder ditt hem, vem gör du det för egentligen? Om du tvekar så kanske du inte bara utgår från dig själv och eller din familj? Varför inte? Det är ju faktiskt du eller ni som ska bo där. Om du glömmer trender och övriga tyckare, vad inspirerar dig i köket? Utgå från något som ger dig inspiration, lugn och glädje! Det kan låta lite lökigt, men faktum är att det kan hjälpa dig att lyckas i köket!

 2.Välj med omsorg

Att välja med omsorg betyder i stora drag att du inte bör köpa första bästa poster på Ikea. Därmed inte sagt att du inte kan hitta fantastiskt fina kökstavlor på Ikea, men det som bör undvikas är att du tar en poster eller tavla strax innan utgången, bara för att det är smidigt. Du ska trots allt leva med den på din köksvägg under en längre period. Ta dig tiden att göra lite efterforskning. Vad passar i mitt kök, finns det några bra priser och erbjudanden just nu?

 

inte bara mat som kökstavlor

3.Inte bara mat

 

Oavsett vad du tycker om att laga mat, älskar eller hatar det, så är köket oundvikligen, på ett eller annat sätt, ett rum associerat till mat. Detta behöver såklart dock inte vara sanningen när det kommer till dina kökstavlor. Många vill utgå från mat när dom väljer tavlor till köksväggarna, men allt fler väljer också att helt frångå mattemat, och istället inreda köket på samma sätt som vilket annat rum i ditt hem som helst. 

Vi tycker såklart att våra matinspirerade kökstavlor gör sig oerhört bra i varje familjs kök!

4.Utnyttja rummet 

Ditt kök har mer än bara väggar att fästa köksposters på. Naturligtvis är detta något av det första vi tänker på, men det finns även andra platser att dekorera med kökstavlor på. Du har säkert sett ett stilfullt inrett kök med en poster stående lutad mot kaklet över diskbänken. Detta är en utmärkt plats att utnyttja om du vill skapa ett unikt och personligt hem. 

 

uttnyttja rummet för tavlor

5.Va inte rädd!

Kökstavlor handlar om att visa vem du är, vem som bor i huset, inspirera till kreation och reflektion. Därför bör du inte vara rädd när det kommer till dina val av kökstavlor! Ta ut svängarna, gör det personligt, lägg till färger och former! Det fina med kökstavlor och köksposters är att det är ett relativt billigt och enkelt sätt att förnya och expirementera med din inredning. Skulle det bli fel så är det lätt att åtgärda. Å andra sidan, vad är egentligen fel?

5 andra tips till att inreda ditt nuvarande kök

mat som kökstavlor

Ibland behöver det faktiskt inte vara så komplicerat att inreda kök. Man kan visserligen hitta ganska billiga tavlor, både online och second hand i butik. Men det behöver inte alltid vara det bästa att köpa nya (eller second hand) för att uppdatera sitt kök. Oftast är ordning det som behövs först och främst! När du fått ordning i ditt kök så kan det visserligen vara dags att börja kika efter nya prylar och inredning till rummet.

Här är våra fem bästa tips på hur du kan tänka när du inreder ditt kök.

  • #1: Möblera från mitten

Här är ett tips som är väldigt enkelt men som många kanske glömmer – utgå från mitten av rummet och jobba dig ut! Glöm inte bort väggarna. Vi på Kökstavlor.se börjar ju såklart alltid med att planera hur väggarna ska dekoreras och framförallt med att shoppa tavlor till köket!

  • #2: Färger

Har du för lite eller för mycket färg i köket? Mycket kan göras med färger – även om man inte ens behöver måla om. Köket är oftast den plats i hemmet där vi har mest prylar. Både stora och små. Oftast ryms det i lådor och skåp men flera av våra prylar står framme. Du behöver inte måla om för att förändra ytan! Kanske kan du byta ut skålen som står framme mot något annat som passar bättre till resterande färger du har inrett med?

  • #3: Gör en plan!

Innan du börjar, sätt dig ner och  fundera på hur du vill inreda ditt kök, och hur du vill att resultatet ska se ut. Med en plan så behöver jobbet med omorganisation och omstruktur ta så mycket kraft eller tid.

  • #4: Lita på din känsla – inte bara trend

Släng inte ut grejer bara för att dom va inne för tre år sedan! Kom ihåg att du köpt något med en tanke. Funkar den på något annat ställe? Kommer du vilja ha den tillbaka i framtiden? Det är inte säkert att du behöver byta ut en pryl som du använt i din inredning i flera år. Den kanske bara behöver lite omvård och kärlek?

  • #5:Våga blanda

Stil är oftast väldigt personligt. Men den mest personliga stilen skapas genom att blanda flera olika! När man inreder sitt hem så finns det oändligt många olika stilar att välja mellan. Köket är inget undantag för detta. Du kanske har en traditionell stil redan i ditt kök, kan det vara lämpligt att blanda in moderna element? Eller tvärtom? Du kanske redan har ett ultramodernt kök, och vill ställa in en gammaldags kökssoffa?

När det gäller att blanda inredningsstilar så finns det egentligen inte mycket begränsningar. Testa dig fram!

Innehållsförteckning

Läs även